Filmskaper Svein-Erik Knoff.

Heder til Varanger-film

By on April 22, 2020 0 78 Views

Den norske filmen «Varanger, Norway – Caring people – Rural LIFE – RAW nature» ble kåret til prisen silver award i kategorien «Tourism» under nattens annonsering av vinnere i New York Festivals TV & Film Awards 2020.

Prisutdelingen skulle funnet sted under årets NAB (National Association of Broadcasters) Show i Las Vegas, men showet ble som med mye annet tidligere denne våren annonsert kansellert på grunn av koronasituasjonen.

«Varanger, Norway – Caring people – Rural LIFE – RAW nature» er laget av Sven-Erik Knoff i det Trondheimsbaserte produksjonsselskapet FotoKnoff AS i samarbeid med destinasjonsselskapet Visit Varanger. 

– Vi har jobbet i lang tid med denne filmen, og er veldig stolt og glad for denne anerkjennelsen i New York Festivals TV & Film Awards, sier regissør og produsent Sven-Erik Knoff.
Med seg i prosjektet hadde han sin faste droneoperatør Jørgen Hjelmsøy fra Levanger.
Den engelske fotografen Emile Holba var også med i prosjektet for en egen portrettserie med fotografier av mennesker i Varanger.

Filmet i hele Varanger-området i alle årstider
Den seks minutter lange filmen ble lansert høsten 2019 og har hatt flere tusen visninger i sosiale medier allerede.

Opptakene til filmen er gjort i hele Varanger-området fra nordvest til sørøst (blant annet Båtsfjord, Berlevåg, Kongsfjord, Tana, Hamningberg, Vardø, Vadsø, Nesseby, Bugøynes, Kirkenes, Grense Jakobselv og Pasvik) gjennom flere perioder fra juli 2018 til mars 2019.

Musikken i filmen er laget av Thomas Bergersen og Nick Phoenix som utgjør Two Steps From Hell.

Jobber med mange forskjellige oppdrag
Knoff, som har deltatt på og har fått priser på flere festivaler tidligere, har normalt travle dager og er mye på reise med oppdrag, men akkurat som ellers i samfunnet for tiden er mye satt på pause på grunn av koronasituasjonen.

– Med nesten 200 reisedøgn i året så er jeg veldig heldig og får sett mye rundt i hele verden. Og da jeg fikk oppgaven med å dokumentere årstidene i Varanger så var jeg ikke i tvil, dette måtte bli bra. Jeg har blitt veldig glad i denne delen av landet og fått mange nye venner der og jeg kan ikke vente til neste reise dit, forteller en glad Sven-Erik Knoff fra hjemmekontoret i Trondheim.

Viktig for reiselivssatsingen i Varanger
Veronje Kelly er prosjektleder i Visit Varanger og hun er svært begeistret over prisen.

– Dette er tredje prisen som vi har fått i samarbeid med FotoKnoff og med denne anerkjennelsen så er vi glad for å få vist frem Varanger til et internasjonalt publikum, forteller Veronje. I mars 2019 fikk også en kort «teaser» pris i Osaka under Japan World International Film Festival mens den aktuelle hovedfilmen også vant førstepris i The International Tourism Film Festival Africa i november 2019.

– Vi er stolt av regionen vår og håper på en ekstra effekt av at nordmenn oppfordres til å feriere i eget land i år. Og da passer det fint å få denne anerkjennelsen med på veien for markedsføring, mener Veronje Kelly.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *