Skepsis til reiseanmeldelser på nett

By on May 22, 2019 0 65 Views
  • I følge undersøkelsen sier 70 prosent av nordmenn at de er mer skeptiske til anmeldelser på nett, og stoler mindre på disse. Likevel setter vi pris på anbefalingene: Nesten halvparten sier de blir motivert av å lese reiseanbefalinger, og 4 av 10 sier de gleder seg til reisen.
  • Nesten 50% av de spurte sier at de foretrekker informasjon fra de lokale når de søker tips om hva man bør gjøre og se, da de mener dette er en troverdig kilde.

I følge en ny stor internasjonal undersøkelse blant reisende hos Icelandair, kommer det frem at selv om vi gleder oss til reisen, er vi bekymret for å gå glipp av noe. Mer enn hver 4. nordmann (26 prosent)  sier de bekymrer seg over å ikke rekke å se og oppleve alt de har planlagt på reisen.
Hvilket resulterer i at 37 prosent sier at de har gått glipp av noe hvis de ikke har rukket alt, og 28 prosent sier de er skuffet.
Undersøkelsen røper også at når vi nordmenn er ute på reise, er vi åpne for å finne nye steder som er litt utenfor allfarvei. 29 prosent av de spurte forteller at de aller helst vil se noe autentisk som ikke er en typisk turistfelle. For å finne disse, kunne man tenke seg å snakke med en lokal representant som kjenner området. Nesten halvparten av de spurte (48 prosent) sier de føler de får bedre informasjon om de snakker med en lokal innbygger.
– Når man planlegger en reise er det et vell av kilder man kan hente informasjon fra, og noen er nok litt usikre på hva de kan stole på. Da er det bedre å snakke med en lokal innbygger som kjenner området godt, noe som også gjenspeiles i undersøkelsen, der de spurte stoler mest på lokalbefolkningen, sier Bjørn Tore Larsen, sales manager i Icelandair Norge.