Rolig mars på Gardermoen

By on April 11, 2013 0 5 Views
Trafikktallene for Oslo Lufthavn i mars viser en nedgang i passasjertallet på 3,7 prosent i forhold til mars 2012. Denne nedgangen var forventet på grunn av påsken som tradisjonelt er en uke med svært lite forretningstrafikk.
På innlandstrafikken var nedgangen 8,7 prosent, noe som gjenspeiler en rolig påskeuke. Utlandstrafikken hadde en oppgang på èn prosent, noe som var bedre enn ventet, og det bekrefter trenden med at mange nordmenn velger å feriere i utlandet.
Til tross for nedgangen, er trafikktallene om lag tre prosent over budsjettert trafikk.
Antall flybevegelser (avganger og ankomster) i mars var 18 212. Dette er en nedgang på 4,4 prosent.
Trondheim er fortsatt den største ruten fra OSL med 149.000 reisende i mars. Deretter følger Bergen, Stavanger og København..
– Vi var forberedt på at påsken ville føre til en nedgang i trafikken i mars. Likevel er vi fornøyd med at utlandstrafikken viser en sterk tendens og at vi tross alt har høyere trafikktall enn budsjettert – sier pressesjef Vegar Gystad i en melding fra flyplassen.
 
Om flyplassen:
Oslo Lufthavn AS (OSL) eier og driver Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn Gardermoen. OSL er et viktig kommunikasjonsknutepunkt i Norge med mer enn 22 millioner reisende og mer enn 200 000 flybevegelser per år. Oslo Lufthavn AS er et heleid datterselskap av Avinor.
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *