Norwegian åpner nest flest ruter i verden

By on April 8, 2013 0 6 Views

Ryanair åpner nesten tre ganger så mange ruter som Norwegian i tidsrommet 26. mars til 15. april. Det er dette tidsrommet hvor mange europeiske flyselskap innfører nye ruter og dette vises også igjen på listen over de mest åpningskåte flyselskapene; på toppen av listen er halvparten av selskapene europeiske lavkostselskaper. Det er nettsiden anna.aero.com.

I løpet av disse tre ukene åpner Ryanair hele 89 nye ruter, mens andre plassen går til Norwegian som åpner 33. Til sammen blir det globalt sett åpnet 450 nye ruter i løpet av disse ukene, en nedgang fra 526 nye ruter i fjor. 

Anna.aeros database viser at at Ryanair for femte året på rad troner på åpningstoppen. Det irske ekstremselskapet satser bredt og åpner nye linjer til blant annet Marokko, Hellas og Sverige (Jönköping og Kalmar). En av årsakene til at Norwegian havner så høyt på denne listen, er at selskapet åpner en ny base på London Gatwick.

På listen over de tolv selskapene med flest nye destinasjoner finnes også fire kinesiske flyselskaper, mens kun et nordamerikansk, Southwest Airlines, rekker opp. Også SAS er på listen, med åtte nye destinasjoner havner de på åttende plass. 

Dette er listen over flyselskapene med flest nye destinasjoner (antall i parantes):

Ryanair (89)

Norwegian (33)

Soutwest Airlines (16)

EasyJet (14)

Juneyao Airlines (10)

Sichuan Airlines (10)

Vueling (10)

SAS (9)

Volutea (9)

Ukraine Int. Airlines (9)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *