Flere flyforsinkelser

By on April 3, 2013 0 20 Views
Avisen har gått gjennom tallene fra Avinor og kan slå fat at det har vært en stor vekst i antall forsinkelser. Blant annet er ett av fem fly forsinket ved Gardermoen.
 
– Vi kan bekrefte at det har vært en lavere punktlighet første kvartal i år enn i fjor, og årsaken til det er sammensatt, sier medierådgiver ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Han trekker blant annet frem stor utenlandstrafikk og “mye vær” både i Norge og Europa som årsaker til veksten. Dessuten har et nytt innflygingssystem ført til redusert kapasitet og noen forsinkelser.

Også flyselskapene har erfart at det nye innflygingssystemet på Gardermoen har bydd på utfordringer.

– Spesielt i mars rammet dette alle flyselskapene og påvirket også vår trafikk. I tillegg har vi innført et nytt IT-system i SAS, som i innkjøringsfasen har ført til at passasjerer har registrert at det har gått litt treigere hos oss. Punktlighet betyr mye for både passasjerene og for oss, og vi lover en langt høyere punktlighet i tiden fremover, sier informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen.

Avinors oversikt viser at utviklingen i antall forsinkede avganger ikke er mye bedre på de andre store flyplassene:

  • I nord har kraftig vintervær ført til en rekke forsinkelser. Verst i klassen er Hammerfest hvor antall forsinkelser nesten har doblet seg.
  • I Tromsø har hver tredje avgang vært forsinket hittil i år, eller nesten 500 flere i forhold til samme tid i 2012.

– Nå gleder vi oss til sommeren slik at vi får igjen pusten. Været har vært ekstremt den siste tiden, sier pressekontakt Hans Børre Joakimsen ved Tromsø lufthavn, Langnes, til VG.

Ifølge Avinor er en flyforsinkelse definert som en avgang som går minimum 15 minutter senere enn oppsatt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *