Verdens største cruiseskip til Middelhavet

By on March 27, 2013 0 6 Views

Verdens største cruiseskip, Oasis of the Seas, vil gjennomføre en kort gjesteopptreden i Middelhavet neste år.

–Det er en helt enestående opplevelse både å se og å være om bord i dette skipet. Vi regner med at folk nok en gang vil stille opp langs land og i småbåter bare for å se det, sier Ellen Stebekk, nordisk markedssjef i RCCL i en pressemelding.

Skipet er 360 meter langt, eller like langt som 3,5 fotballbaner, 30 busser eller to og en halv gang så langt som Hurtigruten M/S Midnatsol. Med sine 73 meter i høyden er skipet høyere enn Oslo Rådhus som kun rager 66 meter over bakken. Til sammenligning er Nidarosdomen i Trondheim 97,5 meter høyt og Oslo Plaza 117 meter høyt.

Da skipet seilte fra verftet i Finland i 2009 og skulle passere Store Bælt-broen mellom Sverige og Danmark, måtte skorsteinen demonteres. I tillegg måtte kapteinen gi gass slik at skipet lå dypt nok i vannet for at det i det hele tatt skulle gå klar av broen.

Oasis of The Seas, som er det første skipet i Oasis-klassen, har til vanlig hjemmehavn i Fort Lauderdale i Florida og ble sjøsatt i 2009. Hun deler tittelen ”verdens største cruiseskip” med sin søster Allure of the Seas, som ble sjøsatt i 2010. Maks passasjerkapasitet er 6 296, og med 2,165 i mannskap kan skipet ha drøye 8 400 personer ombord på en gang. Skipet har så mange som 16 dekk i høyden, er utstyrt med 28 to-etasjes lugarer og kostet den nette sum av 1.4 milliarder dollar.

Oasis vil gjennomføre noen få seilinger i Middelhavet i september 2014. Avgangshavn vil være Barcelona, og cruiset vil blant annet gå innom Roma.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *