SAS tapte én milliard SEK

By on August 12, 2009 0 5 Views

Konsernets omsetning for andre kvartal ble ca. 12,2 mrd SEK mot 14,4 mrd SEK i fjor. Driftresultatet ble minus 942 millioner SEK mot 150 millioner SEK for samme periode i fjor. De nye sparetiltakene skal redusere kostnadene med 2 mrd SEK, og mellom 1000-1500 ansatte kan bli rammet av kostnadskuttet, og de ansatte blir bedt om å kutte lønnen med 10-20 prosent.

– Det er viktig for SAS å stenge igjen kostnadsgapet vi har til våre konkurrenter. Det er rett og slett snakk om å konkurrere på like vilkår, og til syvende og sist å sørge for at SAS overlever, sier konsernsjef Mats Jansson i en pressemelding.

Det nye kostnadskuttet kommer i tillegg til det ordinære kostnadsprogrammet, Core SAS, som SAS-sjefen for øvrig er fornøyd med gjennomføringen av:

– De kostnadskuttene vi gjennomfører ligger foran skjema, og gir oss en god lønnsomhetseffekt. Til tross for fremskrittene trenger vi nye tiltak for å håndtere den harde konkurransen i dagens marked, sier Jansson.  

I første halvår har flyselskapet klart å senke kostnadene med 2 milliarder svenske kroner, og i resten av 2009 skal SAS gjennomføre kutt på 1,7 milliarder svenske kroner. 1066 ansatte har forlatt selskapet så langt i år. Syv fly er tatt ut av trafikk, og ytterligere 14 fly vil tas ut i løpet av året.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *