Juni og juli bedre enn forventet

By on August 12, 2009 0 4 Views

NHO melder at de negative spådommene for sommeren bare delvis har slått til. De har hentet inn rapporter fra et representativt utvalg av sine medlemsbedrifter, skriver NRK.no

– Jeg tror vi kan generelt snakke om en svak nedgang om vi ser hele markedet under ett. Det er imidlertid et sammensatt bilde hvor det er store forskjeller både geografisk, men også når knyttet til type overnatting. Alle var beredt på at det kunne bli en tøff sommer. Heldigvis har det gått bedre enn mange fryktet, samtidig som enkelte områder og bedrifter er blitt sterkt rammet, sier Knut Almquist, administrerende direktør i NHO Reiseliv til nettstedet.

De bedriftene som har klart seg best i juli, er de som har klart å omstille seg og satset på økt markedsføring mot det norske markedet. Oslo, Bergen, samt Mørekysten og søndre Nordland melder om godt belegg. Sogn og Fjordane derimot, der mange av hotellene tradisjonelt har basert seg i stor grad på utenlandske turister, har blitt hardest rammet, skriver NRK.no.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *