Lei cruisenæringens snylting

By on August 6, 2009 0 4 Views

– Jeg er opptatt av at alle er med på å skape reiselyst og også får avkastning på den reiselysten, forteller administrerende direktør Kristian Jørgensen i Fjord Norge til NRK.

Fjord Norge drive markedsføring av norske reisemål, finansiert av offentlige midler, penger fra reiselivsnæringen og støtte fra Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland fylker.

Selv om turistsesongen i år har vist seg å bli tøff for mange norske reisemål, har tallet på cruiseturister økt. Derfor mener Fjord Norge at en egen turistskatt ville vært en måte å få alle, også cruisenæringen, til å bidra.

Cruisenæringen på sin side synes imidlertid ikke forslaget er like godt.
– I utgangspunktet er ikke jeg positiv til flere avgifter, nettopp fordi Norge allerede er et høykostland, sier Wenche Nygard Eeg i Cruise Norway til NRK.

Hun mener Fjord Norge tar feil når de kaller cruisenæringen gratispassasjerer, fordi den landbaserte turismen også tjener på de turistene som kommer med cruiseskip til Norge. – Cruisenæringen drar nytte av at forbrukermarkedet blir stimulert til å reise til Norge, på sammen måte som landbasert turisme drar nytte av at vi jobber ut mot reisebyråer og agenter. Vi jobber jo mot helt forskjellige grupper, forteller Nygard Eeg

Kilde: NRK

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *