Norgesferie blant nordmenn hjelper lite

By on July 2, 2009 0 7 Views

Både NHO Reiseliv og HSH tror sommeren blir tøff for norske reiselivsaktører, selv om noe av tapet av utenlandske turister kompenseres av flere nordmenn på Norgesferie. Nordmennene ferierer langt billigere.


– Vår konklusjon er at vi står foran en tøff sommer når det gjelder norsk turistsommer, sier Hilde Charlotte Solheim, direktør for Reise Norge i HSH i følge Nationen.no. Hun fortsetter: – Nordmenn drar på hytta, bilferie og camping i sommer. Det tjener turistnæringen lite på og vi frykter en tøff sommer.

 

– Nordmenns feriemønster er et helt annet enn utenlandske turister sine. Vi kjører bil og overnatter hos venner. Det kompenserer derfor ikke for bortfallet av besøk fra land som har opplevd sterkere effekt av krisen enn det Norge har. Ti dager på restaurant og hotell er ingen typisk norgesferie for en nordmann, mens det er en typisk utenlandsferie. Da kommer ikke inntektene igjen på samme måte som fra italienere eller japanere, sier Solheim til avisen.

 

Prognoser fra Norges Automobilforbund (NAF) og NHO Reiseliv viser at nordmenn ferierer på hytte og i campingvogn.

– Jeg tror det er grunn til å regne med at utviklingen fra i fjor med flere campere, bobilferierende og besøk på hytter og hyttegrender vil øke i sommer, sier fagsjef Bjørn Ketilsson i avdeling for medlemsservice i NHO Reiseliv til Nationen. Han kan fortellet at trenden i Europa, altså mer ferie i eget land og færre utenlandsbesøk, går i samme retningen.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *