Mer trafikk fra Rygge

By on July 2, 2009 0 6 Views

I følge E24.no er taket erstattet med 15.000 flybevegelser per år, hvilket trolig gir en dobling av antallet passasjerer, men flyplassen hadde håpet på enda mer.

 

Rygge hadde søkt om 21.000 flybevegelser i året, og flyplassdirektør Pål Tandberg er derfor ikke fornøyd med det nye vedtaket, skriver Sarpsborg Arbeiderblads nettutgave. Tandberg viser til Torp Lufthavn Sandefjord, som i tillegg til å være privateid har mellom 21.000 og 25.000 flybevegelser per år.

 

Bakgrunnen for Regjeringens vedtak er at enda mer trafikk på Rygge vil føre til mindre trafikk på Oslo Lufthavn Gardermoen, og det vil svekke Avinor AS sin evne til å finansiere regionale og lokale lufthavner.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *