Vil lokke turister med historier

By on June 12, 2009 0 9 Views

Nordic Innovation Center har bevilget tre millioner kroner til et toårig forskningsprosjekt om ”Storytelling og destinasjonsutvikling” ved Handelshøyskolen BI.

Professor Lena Mossberg ved Handelshøyskolen BI vil lede et team av nordiske reiselivsforskere som skal finne ut hvordan turistdestinasjoner kan få drahjelp fra historier. Særlig for reisemål som kanskje ikke har all verden av attraksjoner, vil det være en mulighet å bygge opp og markedsføre historier som selger.

I Sverige er det bygget opp temaparker med utgangspunkt i Jan Guillous bøker og filmatiseringen av tempelridderen Arn. Turister strømmer til for å delta i den oppdiktede ridderens liv og eventyr. Kardemomme by i Kristiansand er et norsk eksempel på en slik trend, mens julenissen i Rovaniemi Mummidalen i Nådendal är finske ekspempler på suksessrike reisemål som er bygget rundt gode historier.

Dette er eksempler som viser at det er mulig å bruke historier i markedsføringen av turistmål. Historiene trenger ikke nødvendigvis å være sanne.Det er første gang Nordisk InnovationsCenter finansierer forskning knyttet til reiseliv og markedsføring. 

Kilde: BI

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *