Lave sommerpriser på hotell

By on June 10, 2009 0 18 Views

– Rabattene er betydelig større enn tidligere år. I tillegg til at prisene er tildels oppsiktsvekkende lave, pøser kjedene på med markedsføringskroner for å få folk til å bestille, sier markedsdirektør Simen Johannessen i reisebyråkonsernet HRG til DN. – Jeg tror enkelthoteller vil være nødt til å gå under prisene i sommerprogrammet når vi nærmer oss ferietid og mange rom står tomme. Det blir i alle fall ikke snakk om at prisene skal opp, fortsetter Johannessen.

Blant annet Choice tilbyr hotellrom for 295 kroner natten per person i sommer, og i følge konsernsjef Torgeir Silseth er det nødvendig med slike priser for å fylle rommene.

I følge Rica Hotels-konsernsjefen Ole Jacob er spesielt mange distriktshoteller i en veldig krevende situasjon. – Hotellene i byene klarer seg rimelig godt. Det er omsetningsfall men ingen krise i reiselivet når vi ser det store bildet. Men det er store individuelle forskjeller. Distriktshoteller som er avhengige av internasjonale gjester kan oppleve en svært vanskelig sommer i år, sier Wold til DN. I sommer tilbyr Rica rom for 395 kroner og hver sjette natt gratis.

First Hotels har i følge markedssjef Thomas Aakvik hatt kjempegod respons på deres tilbud på 299 kroner per person per natt.
– Fortsatt er det mange nordmenn som ikke har booket ferien ennå. Åtte av ti sier de skal på ferie – halvparten av dem har ikke bestilt ennå. Så her gjelder det å være i markedet med gode tilbud, sier Aakvik til DN.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *