Årets cruisetrender

By on June 9, 2009 0 4 Views

En webundersøkelse som Netigate har gjennomført på oppdrag fra MSC Cruises viser at 57 prosent av reiseinteresserte nordmenn har cruise i Middelhavet eller Karibia i tankene når de planlegger ferie. Andre markante cruisetrender i 2009 er rimeligere cruiseferie, flere nybygde skip og ruter i nærliggende havn.

 

– Sammenlignet med samme periode ifjor har vi sett en økning på 30%. Akkurat nå er Middelhavet mest populær. Det er prisvennlige Fly & cruise pakker på våre nye skip MSC Fantasia og MSC Splendida som selger alle best, sier Claes Tamn, nordisk sjef i MSC Cruises.

 

Salgsøkningen følger noen av de sterkeste internasjonale cruisetrendene for 2009 som listes på cruisecritic.com. Tydeligste trend er rimeligere cruise. På trendtoppen ligger også nybygde, moderne, høyteknologiske og mer miljøvennlige cruiseskip som f.eks MSC Fantasia. Man spår også at norske turister vil foretrekke nærmere ruter enn eksotiske reisemål for å få billigere flybilletter.

 

Forøvrig merker MSC Cruises større etterspørsel etter spesielle destinasjoner. En av de to mest populære rutene er vestre Middelhavet med MS Splendida som innvies i juli med avreise fra Roma og stopp i Tunis og Barcelona. En annen vinner er østre Middelhavet med MSC Musica fra Venezia med stopp i Athen og Dubrovnik.

 

– I tillegg til at vi har fått økt etterspørsel etter lugarer med balkong, ser vi også at flere barnefamilier booker i år. Vi har merket større interesse fra familier med barn i tenårene. For disse er vår barnerabatt meget attraktiv. Prisen per barn opp til 18 år som deler lugar med to fulltbetalende voksne, er på NOK 1400.  Fly & cruise barnepris er NOK 3400, sier Claes Tamm.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *