Norwegian med ny passasjerrekord

By on June 5, 2009 0 15 Views

Aldri tidligere har selskapet fløyet så mange passasjerer i løpet av en enkeltmåned.
– Trafikkutviklingen i hele 2009 har vært svært god for Norwegian. Mai er en ny måned med sterk passasjervekst. Passasjerrekorden kommer dessuten før feriesesongen starter for fullt. Dette er en stor tillitserklæring fra kundene våre, og et resultat som vi er svært godt fornøyd med, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.

 

Forrige passasjerrekord ble satt i juli i 2008. I mai slo selskapet den gamle rekorden med mer enn 45 000 passasjerer. Mye av veksten i mai skyldes den nye rutene i Danmark, samt kraftig vekst innenlands i Norge. Flere enn 140 000 passasjerer fløy med Norwegian til eller fra flyplasser i Danmark i mai måned. Veksten i Norge var nesten 100 000 passasjerer – en økning på 34 prosent.

 

Kabinfaktoren for Norwegian lå på 77 prosent i mai, det er 2 prosentpoeng lavere enn samme måned i fjor. I Sverige holdt kabinfaktoren seg stabil på 79 prosent. Yield’en for selskapet totalt er estimert til 0,59 kroner, det samme som i mai 2008.

Regulariteten i mai i år var på 99,8 prosent og punktligheten på 87,1 prosent. Punktigheten økte sammenlignet med april, som var første måned Norwegian rapporterte disse tallene.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *