Rica Dyreparken Hotel blir svanemerket

By on June 4, 2009 0 11 Views

 – Vi vil bruke svanemerkingen for alt det er verdt i markedsføringen av hotellet. Vi vet at mange barnefamilier er spesielt opptatt av miljø. Gjennom Svanen kan vi på en enkel og effektiv måte vise at Rica Dyreparken Hotel tar miljøhensyn, sier hotellets administrerende direktør Pål S. Winter i en pressemelding.

Rica har nå 15 svanemerkede hotell, og kravene til å oppnå Svanen skjerpes kontinuerlig. Det fortutsettes at hotellet velger miljøtilpassede og miljømerkede alternativer når dette er mulig. Innredning og inventar som har lang levetid, skal miljøtilpasses når utstyret fornyes, og stilles krav til avfallshåndtering, redusert bruk av engangsartikler og servering av økologisk mat. Hotellene må dessuten legge vekt på redusert strømforbruk, varmegjenvinning, lavenergilamper og energi fremstilt fra fornybare energikilder.

– Svanemerkede norske hoteller viser at miljøvern i praksis er gjennomførbart. Hoteller som mottar Svanen erfarer at både gjestene, miljøet og økonomien tjener på miljømerkingen, sier direktør Alvhild Hedstein i Miljømerking i pressemeldingen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *