Nordmenn har størst ferieforbruk

By on June 2, 2009 0 9 Views

Resultatene er hentet fra en fersk, skandinavisk undersøkelse fra Star Tour.
– Dette tyder nok på at gjentatte rentekutt og en stadig bedre økonomi for mange nordmenn sikkert har hatt betydning for svarene. Både svensker og dansker merker nok finanskrisen i høyere grad enn oss nordmenn. At nordmenn virker positive til egen økonomi merker vi også på salget av sommerreiser som virkelig har skutt fart de siste ukene, sier adm.dir. i Star Tour, Christian Lunde i en pressemelding.

Undersøkelsen tok også for seg hva skandinaviere vil unngå på hotellet. Felles for alle tre landene er at det er russere vi misliker mest å dele hotell med på ferie. For både nordmenn og svensker følger tyskere tett etter, mens danskene synes britene er nesten vel så ille som russere. Når det er sagt så mener halvparten av alle at det ikke spiller noen rolle hvem som bor på hotellet, og vi irriterer oss så å si ingenting over andre skandinaver. Det er derimot andre ting vi ikke liker. For nordmenn er mangel på utsikt fra verandaen definitivt verst, mens svensker og dansker misliker barn som roper og skriker. For svenskene er dårlig frokost nesten like ille som bråkete barn, mens danskene i tillegg irriterer seg over dårlig utsikt.

De mest populære aktivitene er soling og bad blant nordmenn og svensker. Mens danskene er mest opptatt av å ta det stille og rolig i ferien. Felles utflukter er også populære.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *