Bryllupsreiser påvirkes ikke av finanskrisen

By on May 25, 2009 0 21 Views

En ny undersøkelse utført for Hotels.com, blant over 500 irske gifteklare, viser at 98 prosent har planer om å dra på bryllupsreise.

47 prosent svarer at de vil ha et reisebudsjett som er så stort som de mener er økonomisk ansvarlig, mens 1 av 4 mener at budsjett ikke er noen faktor i planleggingen av drømmereisen som skal være en “once in a lifetime experience“. Helst skal reisen gå til eksklusive og eksotiske steder.

– Det er ikke overraskende at finanskrisen ikke får noen konsekvens for bryllupsreisen. Folk planlegger i lang tid og setter av penger for å kunne dra på en ferie de vil huske resten av livet. Det at verdensøkonomien er dårlig betyr bare at de nygifte kan få mer valuta for pengene sine siden hotellprisene er senket dramatisk rundt i hele verden, sier Alison Couper, informasjonsdirektør i Hotels.com.

Det er ikke gjennomført noen tilsvarende undersøkelse i Norge, men det er ikke usannsynlig at tallene også indikerer hva gifteklare nordmenn ønsker seg. Selskaper som arrangerer bryllupsreiser rapporterer om at mange nordmenn vil langt vekk, til eksotiske og romantiske steder, gjerne hvor en kan kombinere standferie med opplevelser. Seychellene og Kenya er to favoritter.

Andre funn i undersøkelsen:
77 prosent tar seg minst to uker fri til bryllupsreisen.
71 prosent ønsker å dra til Karibien eller Afrika.
35 prosent ønsker å dra til en destinasjon hvor en kan kombinere aktiviteter og avslapping som for eksempel safari- og standferie, mens 23 prosent er åpne for by- og standferie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *