Lavprisselskapene utvider kapasiteten

By on May 11, 2009 0 9 Views

Selv om også mange lavprisselskaper merker krisen, biter de tennene sammen og utvider kapasiteten, mens de tradisjonelle flyselskapene skjærer ned, skriver business.dk.

En undersøkelse gjennomført av Berglingske Research viser at Easyjet, Norwegian og Transavia har økt sin setekapasitet med henholdsvis 28, 20 og 8 prosent på årsbasis, mens nettverkselskapene i samme periode har kuttet mellom 2,1-8,5 prosent i sin årlige setekapasitet, skriver E24.no

– Lavprisselskapene ekspanderer mer aggressivt i dag fordi de vil inn på større markeder. De tradisjonelle flyselskapene må for øyeblikket kuttet i sin kapasitet, og flere lavprisselskaper bruker dermed krisen til å erobre markedsandeler fra klassiske og eldre flyselskaper som for eksempel SAS og Finnair, sier aksjeanalytiker Karsten Sloth i Jyske Bank til business.dk.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *