John Fredriksen ut mot TUI igjen

By on May 8, 2009 0 14 Views

Fredriksen ønsker å få fjernet styreformannen og erstatte han med en av sine egne. Han mener TUI har gått fra å være et av Tysklands største diversifiserte industriselskap til å bli et kraftig skuffende asset management selskap. På selskapets generalforsamling 13.mai håper Fredriksen å få kastet styreformannen Jürgen Krumnow og styremedlem Abel Mutates, til fordel for seg selv og våpendrager Tor Olav Trøim. På fjorårets generalforsamling oppnådde Fredriksen støtte fra 43 prosent av aksjene for å fjerne styreformannen. Det er ukjent hvilken støtte Fredriksen har nå. Et av stridstemaene som vil bli tatt opp på årets generalforsamling er Fredriksens anklager om mangelfull informasjon fra styret til resten av aksjonærene rundt salget av konteinerrederiet Hapag-Lloyd. 57 prosent av dette selskapet ble solgt til tyske kapitalinteresser i mars, men Tui måtte låne selskapet 1 milliard euro for at handelen skulle gå igjennom. Den andre hoveddelen av det tyske selskapet er reiselivsvirksomhet, som i de økonomiske nedgangstidene opplever kraftig fall i inntektene, skriver NA24.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *