Svineinfluensa rammer reiselivet hardest

By on April 28, 2009 0 4 Views

Det er frykten for at influensaviruset vil få folk til å reise mindre som rammer reiselivet. På Oslo Børs falt verdien av cruiserederiet Royal Caribbean Cruises (RCCL) med 10,2 prosent. På London-børsen falt flyselskapet British Airways 7,8 prosent, mens reiseoperatørgiganten Thomas Cook falt 4,4 prosent, skriver E24.no

–Vårt hovedkontor i Miami følger nå utviklingen nøye, og man tar naturlig nok dette seriøst. Så langt ser vi ikke noen grunn til å justere tilbudet til passasjerene, og all virksomhet går som normalt per i dag. Men beredskapen er høy, sier administrerende direktør Roar Meidal i RCCL Norden til Aftenposten.

Ifølge den asiatiske utviklingsbanken førte SARS-epidemien i 2003 til et tap i verdiskapingen i Sørøst-Asia på rundt 18 milliarder dollar, tilsvarende i underkant av 128 milliarder kroner. Det utgjorde 0,6 prosent av bruttonasjonalproduktet i regionen.
Brorparten av tapet kom fordi turister styrte unna de epidemi-rammede områdene, skriver E24.no
–Realitetene er hvordan folk reagerer på det. Ekspertene kan si hva de vil, som de gjorde under SARS-krisen, men folk ble veldig redde. Det var deres reaksjoner mer enn selve sykdommen som skapte de store utslagene, sier Terra-sjeføkonom Jan Andreassen til avisen, og fortsetter: – For Mexicos økonomi og for turistnæringen i de amerikanske sørstatene er det klart at dette er alvorlig.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *