Staten ut av SAS?

By on March 18, 2009 0 5 Views

Høyres næringspolitiske talsmann viser til et brev som Brustad sendte til Stortingets næringskomité den 25. februar i år, skriver E24.no. I brevet fremgår det at Regjeringen var kjent med hvilke strategiske løsninger som selskapet vurderte.

 

– Når regjeringen ikke bryter inn mener jeg de sender et klart signal om at de ikke er negative til salg. De er klare for å selge, men kan ikke i øyeblikket på grunn av de rådende forholdene i internasjonal flybransje, sier han til E24. Han forventer at SAS om noen år vil bli solgt uavhengig av hvilke partier som sitter i regjeringsposisjon, og fortsetter: – Det brukes mye retorikk rundt dette, men det er det praktiske som avgjør og flybransjen er ikke noen opplagt arena for statlig eierskap i at langsiktig perspektiv.

Det som skjer rundt selskapet vil være viktigere enn hva politikere foretar seg.

 

SAS-Norge sjefen Ola Strand vil ikke kommentere om hvorvidt regjeringen kjente til hvilke muligheter konsernledelsen i selskapet jobbet med i fjor. – Langsiktighet og gode eiere er fundamentalt for oss og vi registrerer at staten, som er en av flere eiere i SAS, opptrer som gode eiere, sier han til E24.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *