Verste tilbakegang på mange tiår

By on March 17, 2009 0 4 Views

Ifølge e24.no forventer bransjeorganisasjonen et fall på 3,6 prosent i inntekter for reiselivsbransjen verden over i 2009, og konsekvensen av dette vil bli at 10 milloner ansatte i bransjen vil miste jobben i løpet av de neste årene. I løpet av 2010 forventes en liten innhenting på 0,3 prosent.

– Alle store selskaper må være forberedt på å kunne håndtere en videre nedgang. I løpet av et par måneder må vi kanskje revurdere spådommene våre igjen, advarer Jean-Claude Baumgarten, president for WTTC i følge nettstedet.

Også reiselivsanalytiker Rolf Freitag mener at mange i bransjen undervurderer den økonomiske krisen.
– Oppturen i reiselivsbransjen er over, selv om den vil komme tilbake. Dette vil ikke bli et enkelt år. Etterspørselen vil forsvinne i massemarkedet. Reise vil fortsatt være høyt prioritert, men kun for dem med en inntekt på over 20.000 euro. Mange med lav inntekt frykter for ikke å ha nok livets opphold, sier Freitag, som mener krisen vil gi størst utslag for businessreiser, storbyferier og for kun-flyreiser-sektoren. – Luksussektoren vil heller ikke være immun. Luksuskonsumenter har innsett at deres rikdom kun var en illusjon, sier han i følge E24.no.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *