Syv av ti vil til utlandet i sommer

By on March 11, 2009 0 7 Views

Bare nedbetaling av lån og sparing prioriteres høyere, og ferie prioriteres tre ganger så høyt som ny bil. Resultatene er hentet fra Star Toursferieundersøkelse, og viser at to millioner nordmenn planlegger å tilbringe sommerferien utenfor Norge. Men vi har blitt mer prisbevisste.

– Tallene underbygger både det vi og andre eksperter har sett tidligere, nemlig at vi verner om feriene våre. Feriebudsjettet er blitt noe av det siste som kuttes når privatøkonomien blir strammere. En undersøkelse nylig presentert av Nordea viser akkurat samme tendens. Bare seks prosent er redd de ikke får råd til å reise på ferie i år, sier kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour.

 

– Sommerferien er veldig viktig og mange føler nok at de virkelig fortjener en skikkelig ferie etter et helt års arbeid. Finanskrisen har gjort folk mer forsiktige ved at de både vil nedbetale lån og spare mer, men det å komme seg vekk fra vante omgivelser, få litt “luft under vingene”, bruke tid på hverandre og få fine opplevelser sammen med venner eller familie settes nok høyt. Når alt kommer til alt, lever vi bare en gang og da er det for mange viktigere med gode opplevelser enn en ny bil, mener Dokk Holm.

 

Samtidig viser Star Tours undersøkelse at pris er tilbake som det aller viktigste kriteriet for valg av feriereiser. I mai i fjor var det ingen finanskrise, og lommebøkene våre var fremdeles vidåpne. Da ble pris rangert på fjerde plass, etter sol og varme, kultur og opplevelser.

– Vi ser en helt annen nøkternhet i reisemønsteret. Nå er det litt ”ut” med luksusreiser og glamorøse cruiseferier. Det er pakketurer til Middelhavet, sol og varme til fornuftige priser som er ”in”. Våren 2008 var eksotiske reiser det vi drømte mest om. I år er det rett og slett sol og varme som er drømmen vår, sier Lena Petersson i Star Tour.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *