Jobbreisende mindre fornøyd med hotellkjedene

By on February 24, 2009 0 4 Views

– Vi får mange tilbakemeldinger fra våre jobbreisende på at hotellrommet deres er solgt videre til tross for at rommet er garantert med kredittkort. Samtidig vet vi også at hotellkjedene sender regning til hotellgjesten til tross for at han ikke dukker opp. Overbooking er uakseptabelt så lenge hotellkjedene også sender regning til de som ikke dukker opp, sier Per Arne Villadsen. Han mener de seneste årenes gode tider har ført til dårligere service blant de store hotellkjedene.  

 

Hotellkjedene forsvarer selv med at dette også skjer hos flyselskapene. Men det er en frekk sammenligning, mener Villadsen. Det eksisterer ingen formelle retningslinjer for hva som skjer med hotellgjestene. Det har flyselskapene. Flypassasjerene får tilbud om mat, hjelp til overnatting og kompensasjon for å stå over avgangen. Flyselskapene overbooker, fordi en del av de reisende ikke betaler dersom de ikke kommer.

 

– Hotellene bør lære av flyselskapene. Vi oppfordrer våre storkunder til å innarbeide bøter i kontraktene med hotellkjedene. Jeg mener at hotellgjester som opplever at rommet er gitt bort burde fått ny hotellovernatting på et annet hotell, gratis transport og 1000 kroner som en kompensasjon. I dag er det helt tilfeldig hva som skjer med de stakkars gjestene, sier Villadsen.

 

Berg-Hansens undersøkelse som er foretatt blant mer enn 5000 jobbreisende viser at det er en generell tilbakegang på hvor fornøyd jobbreisende er med hotellkjedene. Radisson er den kjeden som kommer best ut på målingen, men også her er det en tilbakegang fra forrige måling. 

 

– Jeg er sikker på at hotellbransjen vil tjene på økt profesjonalitet. Vi som skal gjøre hverdagen til jobbreisende så enkel som mulig mener hele bransjen er tjent på at hotellene tar et økt ansvar, sier Villadsen.

Dette er det viktigste for jobbreisende i valg av hotell:
1. Beliggenhet
2. God seng
3. God frokost
4. Internett muligheter
5. Arbeidsgivers avtaler
6. Standard
7. Høy sikkerhet
8. Trim og velvære tilbud
9. Hotellets miljøprofil
10. Design og stil

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *