Langt færre godt betalende jobbreisende

By on February 23, 2009 0 11 Views

I følge undersøkelsen sier 47 prosent av de spurte sier de vil reise mindre i 2009. 16 prosent mener reisevolumet vil falle med mer enn 30 prosent sammenlignet med i fjor. 36 prosent sier de vil spare penger ved å flytte fra businessklasse til økonomiklasse på flyene, og 28 prosent vil bo på rimeligere hoteller. Mens 46 prosent sier de vil kutte i interne møter. I tillegg til dette vil også reiselengden kuttes noe.

I følge DN.no legger ikke Per-Arne Villadsen, konsernsjef i reisebyråkjeden Berg-Hansen, skjul på at han merker at reiseaktiviteten avtar.
– For vår del snakker vi ikke om mer enn syv-åtte prosent svikt i januar. Men det kommer til å bli mer. Vi har nettopp justert ned anslagene for 2009 med vel ti prosent, men vi aner jo ikke om det er nok, sier han til DN.
Mens Petter Stordalen ifølge avisen nå dømmer designhotellene nord og ned. – Nå er det de gamle tradisjonelle verdiene som gjelder. Beliggenhet, seng og frokost. Tiden for dyre designhoteller som satset på å få kunder fra Lehman Brothers er historie like mye som Lehman er det, sier Stordalen til DN.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *