Utenlandske turister svikter Vestlandet

By on February 12, 2009 0 16 Views

Tallene som er hentet fra Statistisk Sentralbyrå, viser en nedgang fem prosent.

– Januar, februar og mars er de tøffeste månedene for oss. Så det kan ikke bli verre enn det er nå, sier, hotelldirektør for Ullensvang hotell. er blant dem som har merket at utenlandske turister har sviktet overnattingsstedene på Vestlandet. Og hotelldirektør Hans Edmund Utne kan fortelle at turister fra USA, Storbritannia og Tyskland svikter mest. Finanskrisen får skylden, men den har en positiv side også. Strømmen av norske turister til Vestlandet øker kraftig og alt i alt er var det en liten økning i overnattingsdøgn på hotellene i Hordaland for 2008 mot året før, skriver NRK.no

 

I Bergen er imidlertid ikke reiselivsnæringen bekymret for finanskrisen. De tror det er distriktene som vil merke bortfallet av utenlandske turister mest.
– Det er nok stedene utenfor byene som er mest sårbare i tiden som kommer. Byene har ofte en mer mangfoldig trafikk som blant annet konferanser, sier Ole Warberg, direktør for Bergen Reiselivslag til nettstedet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *