Tøff hotellkonkurranse på Gardermoen

By on February 11, 2009 0 3 Views

De planlagte prosjektene vil føre til en økning i antall hotellrom fra ca. 2000 til rundt 3200 i løpet av et år. Forutsatt at markedet holder seg på nivå med ifjor, vil det gi et rombelegg ned mot 40 prosent, skriver Dagens Næringsliv

I følge avisen vil I tillegg til at Clarionhotellet utvides med 72 rom, og Thon med 150, Comfort bidra med 300 nye rom, Scandic med 250 rom og Park inn med 300 rom.
Skulle i tillegg både Marriott (250 rom) og First (600 rom på Jessheim) bli realisert uten at markedet bedrer seg, vil belegget synke ned mot 30 prosent.


Per-Erik Winther i Horwath Consulting mener dessuten at det muligens kan bli enda verre.
– Det er viktig å innse at terminalhotellene, det vil si Radisson Blu og det nye Park Inn, vil være i en klasse for seg både i belegg og pris på grunn av gåavstand til flyplassen. Alle de andre hotellene ligger i transportavstand og vil dermed konkurrere med hotellene i Oslo sentrum. For disse kan situasjonen bli dramatisk, sier Winther til DN. Han fortsetter: – Det blir utvilsomt tøffe tak. Jeg tror alle sammen utenom Radisson/Park Inn risikerer belegg godt under 40 prosent. Da blir det svært vanskelig å tjene penger. Deres utfordring blir å tenke nytt på helt nye markedsmuligheter.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *