Ryanair vil bli størst på Kastrup

By on February 10, 2009 0 14 Views

– Vi er i samtaler med København om muligheten for å åpne med ti flygninger. Vi vil lett kunne få opp til 10 millioner passasjerer på to til tre år. Vi er det eneste flyselskapet som vil få levert 50 nye fly hvert år de neste årene, sier Ryanairsjefen O’Leary til Jyllands-Posten.  

Men i følge E24.no stiller O’Leary harde krav for å åpne ruter ut fra den danske hovedstaden. Selskapet krever lave omkostninger og en garanti om at flyene skal kunne lande, bli tømt, fylt opp igjen og ta av, alt innen 25 minutter. SAS på sin side er ikke redde for utfordringen fra Ryanair, som i forrige uke truet med å bringe selskapet inn for EU-kommisjonen etter at de tre statlige eierne i Norge, Sverige og Danmark skal gå inn med milliarder i selskapets emisjon. SASkommunikasjonsdirektør Claus Sonberg sier det hele høres ut som et pr-utspill.
– Det er usannsynlig at de kan oppnå så store passasjertall siden de bare flyr til små flyplasser, sier han til avisen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *