Nedgang i forretningsreiser, langreiser og storbyferier

By on February 9, 2009 0 14 Views

– Rentekuttene må nok ta storparten av æren for antallet pakketurer ikke har falt, husholdningene har fått mer penger mellom hendene enn det man trodde i november/desember. Selv om en del at dette går til sparing og nedbetaling av gjeld, så er reiselysten så sterk at en del går til reiser også, sier Rolf Forsdahl, Reisebransjedirektør, HSH til NRK.no.

Men reisebyråene opplever 30 prosentlig nedgang i salget av reiser til Sørøst-Asia, og antallet nordmenn som reiser til Thailand ser ut til å bli langt lavere i år enn i fjor.

– Dette er turer som bestilles ganske lang tid i forveien, og vi tror nok at en del av omsetningssvikten i januar skylles at folk fremdeles ligger på været og venter, og lurer på om de har råd til å reise, sier Forsdahl til nettstedet.

De spontane storbyferiene er det også blitt langt færre av. Forsdahl tror imidlertid at dette salget vil ta seg opp som følge av rentekuttene og gunstige priser på hotellsenger og flyseter.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *