Hotellovernattinger ned 2 prosent

By on February 2, 2009 0 9 Views

Antallet norske overnattinger gikk ned med 1 prosent, mens antallet utenlandske gikk ned 3 prosent. Kurs- og konferanseovernattingene gikk også ned 3 prosent. Overnattinger fra Sverige har økt med 3 prosent, mens det britiske markedet sank hele 13 prosent.

Campingplassene og hytteovernattinger derimot opplevde en økning i året som gikk. Antallet overnattinger økte 2,7 prosent sammenliknet med 2007, og det var innenlandske turister som sørget for økningen. Det norske markedet økte med 4 prosent, mens antallet utenlandske gjester sank med 1 prosent. Overnatting på hytter økte med 2 prosent, og her var det de utenlandske turistene som stod for mesteparten av økningen.

I desember gikk antallet hotellovernattinger ned med hele fem prosent, sammenliknet med desember 2007.

Du kan lese mer på www.ssb.no

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *