Finnair piloter truer med streik

By on January 29, 2009 0 3 Views

Mens pilotene i SAS nettopp har sagt ja til en lønnsreduksjon på 3 prosent, krever Finnair-pilotene å få en lønnsøkning på 4 prosent og flere hviledager. De 800 pilotene i selskapet har varslet om at hvis kravene ikke innfris vil de gå ut i streik 11. 13. 16. 18. og 20. februar, skriver nettstedet takeoff.dk

I dagens økonomiske situasjon sliter også Finnair, og går med underskudd. De har allerede sagt opp 140 ansatte og varslet at ytterliggere 3000 vil motta permitteringsvarsel.

Samtidig starter Finnair opp et nytt flytilbud mellom Bergen og Asia. Flygingene som starter opp i er først og fremst tenkt for å frakte asiatiske turister til Bergen, opplyste Finnair til nyhetsbyrået AFP i går. Det blir daglige flyginger til Bergen i sommersesongen, med unntak av onsdager og søndager. Flyreisene går via Helsingfors.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *