Frykt for konkurskonsekvenser

By on January 22, 2009 0 11 Views

– Det vil opplagt komme et skred av konkurser i reisebransjen i 2009, fastslår Per G. Braathen i Braganza A/S, eierselskapet bak bl.a. Escape Travel, Dyreparken i Kristiansand, Sun Hotels, EuropaReiser, Arken Zoo og flyselskapene Transwede og Malmø Aviation til VG.

I følge avisen ser han mange av de samme signalene i markedet nå som da han selv holdt på å gå overende med Saga Solreiser tidlig på 1990-tallet. Saga halverte omsetningen sin nærmest over natten.

Braathen kom med sine advarsler under reiselivsmessen, der han pekte på at mange av de norske reiselivsaktørene ikke tjener penger i dag, og dermed vil gå overende når krisen setter inn for alvor.

Reisegarantifondet har en kasse på ca. 15 millioner og det rekker særlig lenge hvis bransjen rammes av konkursskred. Advokat Signe, Eriksen, som er leder for fondet, sier til VG at en enkelt konkurs fort kan koste fondet 5 millioner. Fondet har derfor bedt departementet pålegge selskapene tilsluttet fondet å betale inn mer penger for å stå sterkere rustet til å ta den konkursbølgen som eventuelt måtte komme.
– Årsgebyret er i dag på 2000 kroner pr. bedrift, noe som er i minste laget, i hvert fall i tider med stor konkursfare som nå, sier advokat Eriksen til VG.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *