Pilgrimsreiser – et nytt massemarked?

By on January 19, 2009 0 48 Views

I følge Stavanger Aftenblad er ikke trosturistene en ensartet gruppe. Fellesnevneren er et åndelig fundament. Trenden å pleie seg selv i ferien, er heller ikke ukjent for dette segmentet. Interessen for retreat og klosteropphold er voksende.

Det er spesielt etter tusenårsskiftet at denne type turer har økt enormt mye.
– Trosbasert turisme er en voksende industri, ikke bare i USA, men også i resten av verden, understreker prosjektleder Mike Adams til Stavanger Aftenblad. Han fortsetter: – Før spesialiserte nisjeoperatører seg på trosturisme. Nå har også de største, bredeste, sekulære turoperatørene sett muligheten av å skreddersy opplegg for den voksende gruppen. I norsk sammenheng finnes det tre spesialoperatører, Sabra Tours, Fokus Reiser og Si-Reiser, mens store selskaper som Apollo og Star Tour har egne tilbud for åndelig orienterte.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *