Ny gjestedøgnrekord blant Oslos hoteller

By on January 16, 2009 0 18 Views

Den nye rekorden ble rundt 3.1 millioner gjestedøgn.

– 2008 var “all time high” for hotellnæringen i Oslo. Det kunne umulig ha blitt bedre, vi hadde fullt fra mandag til fredag, sier administrerende direktør ved VisitOslo, Tor Sannerud, til NRK. Han forklarer økningen blant annet med at Oslo er lett tilkommelig, og at det er blitt flere nye flyruter hit.

Spesielt har det vært en stor økning i antallet russere. I 2008 var antallet russere like mange som japanerne. Men de fleste utenlandsturistene kom fra Sverige, nest største gruppen kom fra Storbritannia, og deretter var det tyskerne og amerikanerne som utgjorde de største gruppene. De fleste av disse var her på forretningsreise.

Fritidsreisetrafikken har økt mest, men det er fortsatt forretningstrafikken som står for den største andelen, ca 62 prosent.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *