Storbyferier fortsatt populære

By on January 9, 2009 0 4 Views

– Usikre tider påvirker ikke folks behov for å komme seg bort, sier informasjonssjef i Berg-Hansen, Anette M. Koefoed.

 

Nesten halvparten av Norges befolkning planlegger en storbyferie i 2009, og blant de som skal reise har de mange tenkt på to eller flere storbyreiser. Dette går frem av en landsomfattende undersøkelse gjennomført av Infact på oppdrag av Berg-Hansen Reisebureau AS.

– En mer hektisk hverdag øker behovet for å komme seg bort å ha tid med venner, familie eller seg selv. Vi verner om storbyferien, og ser at vi er helt avhengig av disse hverdagsavbrekkene, sier Koefoed.

 

Administrerende direktør i Berg-Hansen, Per Arne Villadsen mener storbyferien har blitt institusjonalisert. 
– Vi ser at man ikke gir slipp på de faste turene enten der er partnertur, guttetur, jentetur, golftur, fotballtur, shoppingtur også videre. Dette er etablerte turer som skjer år etter år. Det er her vi får tid til hverandre, sier Villadsen.

Til tross for at storbyklassikerne holder stand, går de noe tilbake.
– Klassikerne er byer hvor det er dyrt å feriere både med tanke på bo og mat. Vi ser derfor en tilbakegang på disse byene, mens vi ser en liten fremgang på de billigere byene som Tallinn og Berlin, sier Koefoed.

Det er også ulikheter mellom kjønnene. Interessen for Roma stuper hos mannfolka, mens London er tilbake på mannetoppen. Hos jentene er fortsatt  Roma, Paris og Praha mest populært.
– Kvinnene er mye mer interessert i kultur, mens mannfolka har større interesse for sportslige aktiviteter. Dette påvirker valg av storbyferien, sier Koefoed.

Her er storbytoppen:
1. Roma

2. London

3. Paris
4. Praha
5. Barcelona

6. København

7. New York

8. Madrid

9. Nice

10. Stockholm 

Kvinnetoppen:
1. Roma
2. Paris

3. Praha

 

Mannetoppen:
1. London

2. Roma
3. Praha

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *