SAS selger flyaksjer

By on December 19, 2008 0 15 Views

Det er de spanske investeringsselskapene Consorci de Turisme de Barcelona og Catalana d’Iniciatives som har gått sammen om å kjøpe majoriteten av aksjene i Spanair. SAS vil imidlertid fortsatt være en sentral aksjonær og viktig industriell partner. Partene sier de ikke vil gå nærmere inn på vilkårene for salget før handelen er sluttført, skriver DN.no

– Konsortiet som kjøper flertallet av aksjene i Spanair, består av turistorganisasjoner i Barcelona og katalanske risikokapitalister. De går inn i Spanair for å styrke turismen i Catalonia-regionen og dens hovedstad Barcelona, sier Stølen til DN.no

SAS andel i lavprisselskapet AirBaltic (47,2 prosent av aksjene) selges innen 1. februar, og vil gi SAS inntekter på 147 millioner danske kroner.

SAS-ledelsen er også blitt enig med de fleste av de 39 fagforeningene i selskapet om å fryse lønningene på dagens nivå og å bedre produktiviteten. Men de kabinansatte stritter imot, og ledelsen ville torsdag fortsatt ikke si seg fornøyd, skriver DN.no.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *