Vi ønsker sol og varme

By on December 11, 2008 0 6 Views

Trønderne er ivrigst på å slippe snø og kulde i jula, bergenserne pakker med seg mest julemat og rogalendingene tar med seg flest gaver. Det viser den årlige juleundersøkelsen til Star Tour.

 

– Stadig flere av oss fristes av en snø- og stressfri jul i varmere strøk. Sammenlignet med i fjor så svarte 50 prosent flere av de spurte bekreftende på at de drømte om å feire jul utenlands, sier kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour, og forteller at Kanariøyene er julereisemål nummer en, mens Thailand seiler opp som et stadig mer populært og eksotisk julealternativ.

 

I følge reisebransjedirektør Rolf Forsdahl i HSH så påvirker ikke finanskrisen tradisjonen med juleferie i utlandet. 

– Nei, den gjør nok ikke det, og jeg tror ikke reisemønstret vil endre seg neste jul heller. Det er selvfølgelig mulig at reiseaktiviteten vil gå noen prosent ned, men det er like stor mulighet for at vi kommer til å reise noe mer.  Til tross for finansiell uro ser vi at hovedferien til folk står rimelig støtt. Motivene for å reise er såpass sterke og tilbudene såpass gode at det skal mye til for at man dropper ferien. For mange er det dessuten blitt en tradisjon å reise sydover, og denne vil man nok ikke gi så lett slipp på, mener Forsdahl.

 

Det er varmen som trekker folk sørover. Hele 75 prosent svarer at dette er blant de viktigste grunnene til å reise bort. Deretter følger ønsket om å komme bort fra julestresset og å lade batteriene. Totalt vil rundt 35 000 nordmenn reise på pakketur i julen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *