Lavere drivstoffutgifter for Norwegian

By on December 8, 2008 0 14 Views

Frem til sommeren slet Norwegian men høy oljepris, men nå sparer flyselskapet store penger sammenliknet med flere konkurrenter. Mens drivstoffutgiftene i sommer utgjorde 40 prosent av Norwegians utgifter, er andelen nå halvert.

– Vedvarer dagens situasjon, har vi en kostnadsbase som er en tredel av mange andre selskapers. Det er virkelig en gunstig situasjon, sier finansdirektør Frode Foss fornøyd til E24.

Mange av flyselskapets konkurrenter har sikret drivstoffutgiftene til over 1000 dollar tonnet. Det tilsvarer nesten 130 dollar fatet – skyhøyt over dagens oljepris på rundt 45 dollar fatet. SAS har sikret omtrent 40 prosent av drivstoffutgiftene rundt 800 dollar tonnet (omlag 102 dollar fatet) i årets andre halvår, skriver E24.no.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *