Historisk topp for Ving

By on December 4, 2008 0 8 Views

– Vi er meget tilfredse med nok et rekordresultat i Ving, og med en margin på 10,4 % er Ving konsernets mest lønnsomme reisearrangør. Et meget godt marked med økt etterspørsel etter charterreiser og et sterkt kostnadsfokus har vært grunnleggende for rekordresultatet, sier salgsdirektør Christian Fr. Grønli

 

Regnskapsåret er endret i konsernet, og året 07/08 består derfor av 11 måneder; fra 1. november 2007 – 30.september 2008. Omsetningen i Norge var 2,3 milliarder NOK i 07/08. Dette er en økning på 7 % i forhold til året før. Antall gjester i 11-månedersperioden 07/08 var 383.400.

 

For første gang utgjør salget på internett mer enn halvparten av alle solgte reiser, og andelen ble 53 % i regnskapsåret 07/08. Dette er 6 % – poeng høyere enn foregående år.

 

For Thomas Cook i Norden ble driftsresultatet 1.060 mill SEK, sammenlignet med 986 mill SEK i foregående regnskapsår.

 

Omsetningen i Norden var 11,9 milliarder SEK mot 10,8 milliarder året før. Antall gjester var 1,499 millioner, opp 3 % fra året før.

 

– Vi forventer at markedet i 2008/2009 blir vesentlig mer utfordrende og flere tiltak for å møte en forventet fallende etterspørsel etter reiser er allerede iverksatt. Vintersalget har så langt vært tilfredsstillende, og belegget i perioden oktober-desember er helt på linje med foregående år. Salget av sommerreiser de første ukene på nyåret vil gi en god pekepinn på hvordan sommermarkedet blir, sier Christian Fr. Grønli.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *