SAS reduserer kapasiteten

By on November 26, 2008 0 8 Views

I utgangspunktet skulle fem fly tas ut av trafikk, men nå er tallet økt med ytterligere tre.  

– Det er stor overkapasitet i flymarkedet. Mange tomme seter preger i dag rutene, sier kommunikasjonsdirektør i SAS Norge, Thomas Midteide til Aftonbladet.

Foruten rutene fra Gardermoen til Lyon og til Valencia, er det foreløpig ikke meldt om at andre ruter rammes. – Men det er sannsynlig at flere andre ruter til Sør-Europa blir berørt etter hvert, sier Midteide til NTB. Han forteller også at selv om SAS-konsernet så langt har unngått direkte oppsigelser, vil innsparinger betyr at behovet for folk blir mindre. Konsernet håper dette vil løse seg ved frivillige ordninger, men de kan ikke utelukke oppsigelser.

I en børsmelding fra i går meldte SAS at de vil kostnadsføre en ekstraordinær post på 130 millioner svenske kroner i fjerde kvartal i etterkant av disputten mellom SAS Norge og de norske kabinansattes fagforening, og deres pensjonsutbetalinger. Dermed vil de ansatte i SAS Norge få sin pensjon oppjustert fra 66 prosent til 70 prosent med effekt fra 1. desember 2004.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *