Stadig flere booker reiser seg

By on November 21, 2008 0 13 Views

De som bestiller selv på nettet er opptatt av å finne fram til best mulig pris på flyreise og opphold, gjerne kombinert med severdigheter og opplevelser.

– Vi er blitt mer selvstendige, og gjort oss uavhengige av åpningstider hos reisebyrå eller personlig kontakt for booking, sier Ottar Sefland, salgs- og markedsdirektør i Europeiske Reiseforsikring.

Charterferie er fortsatt populært. Tre av ti velger charterferie på sin hovedreise, og nesten fire av tiforeldre med barn bruker denne reiseformen. De mest typiske charterturistene er folk fra innlandet, trøndere og nordlendinger. Charterturisten er opptatt av komfort, sol og varme og mulighet for badeliv. Stillhet og ro er også viktig. Til tross for et økt tilbud i markedet, holder charterreisen godt stand med et totalmarked på ca 1 million reisende pr. år. Det skyldes nok blant annet at vi som charteroperatør er en typisk leverandør av en hovedferie for mange, spesielt i skolens ferier, hvor barnefamiliene dominerer, sier salgsdirektør Christian Grønli i Ving Reiser. I følge Grønli blir sikkerhet for den reisende mer og mer viktig. – Fokus på sikkerhet har økt etter at finanskrisen slo til for fullt, og blant annet Sterling gikk konkurs. Mange fikk spolert sin ferie, samtidig som de ble sittende med et økonomisk tap. Vi har merket at folk i det siste er opptatt av trygghet for kjøpet sitt, og at solide firma med garantier hos reisegarantifondet blir foretrukket, sier Grønli.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *