Flypassasjerer misliker avgifter, men betaler for valgmuligheter

By on November 17, 2008 0 6 Views

– I løpet av de siste årene har vi sett at stadig flere flyselskap opererer med ”a la carte-menyer”. Der passasjerene selv velger hvilke tjenester de ønsker og betaler for dem. Vi ønsket å se på hvordan passasjerene opplever disse, sier Robert Buckman, direktør i Amadeus Nord-Amerika.


Ikke uventet misliker majoriteten av passasjerene (85 prosent) å betale avgifter for tjenester som ikke var avgiftsbelagt for et år siden. Men omtrent halvparten av passasjerene ser en verdi i den økte valgfriheten. Det er en del forskjeller mellom hvilke tjenester det er ok å betale ekstra for. De fleste mener at innsjekket bagasje bør være gratis, mens hele 85 prosent synes det er ok å betale for forhåndsreservasjon av sete. 57 prosent synes det er greit å betale for mat og drikke, samme prosentandel er vil betale en ekstraavgift for muligheten til å forandre flybilletten uten å betale en avgift.

Du kan lese mer om undersøkelsen her  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *