Ferjeruter forsvinner

By on November 17, 2008 0 11 Views

I følge NTB forklares kuttene blant annet med at lavprisruter med fly tar over større deler av markedet, i tillegg til at det har vært overkapasitet i ferjemarkedet.  Bergen er hardest rammet av nedleggelsene. Tre av fire ruter fra Vestlandets hovedstad er borte. Ved nyttårstider forsvant Color Lines Prinsesse Ragnhild og ruten til Hirtshals. Åtte måneder senere seilte DFDS siste tur til Newcastle. I januar forsvinner en gammel traver, Smyril Line, fra Bergen. Da opphører vinterturene med Norrøna til Hanstholm og sommerruten til Færøyene og Island.

– Det er en forsinket europeisk trend som nå rammer ferjetrafikken fra Norge, sier forsker Arne Rideng ved Transportøkonomisk Institutt til Bergens Tidende. Rideng peker på at basisrutene overlever, og viser til at Color Line på ruten fra Oslo til Kiel har satt inn to gigantiske cruiseferjer med plass til 2.700 passasjerer. Samtidig har rederiet avviklet tidligere danskebåtruter, og i stedet satt inn to hurtiggående ferjer og økt kapasitet mellom Larvik, Kristiansand og Hirtshals.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *