Største passasjernedgang siden 2003

By on November 5, 2008 0 5 Views

I september gikk passasjertrafikken ned med 2,9 prosent mens cargotrafikken ble redusert på med hele 7,7 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

– Trafikknedgangen har kommet alarmerende raskt og bredt. Selv den gode nyheten at oljeprisen er halvert siden juli holder ikke til å motvirke effekten av trafikkreduksjonen. Med den raten kan tapene bli enda større enn våre prognoser som forutsa et samlet tap i år på USD 5.2 milliarder, IATA director general Giovanni Bisignani.

 

Den eneste regionen der man opplevde en økning var i Latin-Amerika. Der økte passasjertrafikken med 1,7 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. I Asia var nedgangen 6,8 prosent, Midt-Østen ned 2,8 prosent, mens nedgang var aller størst i Afrika (ned 7,8 prosent).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *