Kjeverud går solo

By on November 4, 2008 0 4 Views

”StorbySpa DA” er navnet på det nyetablerte selskapet. Og som navnet tilsier satser reisebyrået på salg av luksushoteller med spa-fasiliteter.

 

–     Vi åpner nettsiden vår i løpet av de nærmeste ukene. Alle hotellene vi tilbyr er fire- eller femstjerners, og absolutt alle har spa-tilbud. Vi har merket oss den økte etterspørselen på dette markedet de siste årene, og vi satser på gode priser ved å ha direkteavtaler med alle hotellene vi fører, sier Kjeverud til Travel News.

Det er liten tvil om at Kjeverud har et godt grep om akkurat dette markedet etter årene i Transhotels og sine ulike stillinger innen reiselivsbransjen.

–     Ja, det er klart at jeg kan dra nytte av mange kontakter og personer jeg møtte gjennom Transhotels, men det er likevel to helt forskjellige målgrupper vi ønsker å nå. Mens Transhotels satser på reisebyråene, går vi direkte mot forbrukeren og de gruppereisende.

 

Egne penger

En nærmest samlet bransje er enige om to ting for 2009 – vi vil merke en generell nedgang i omsetningen, og spesielt utsatt er storbyweekendene. Dette skremmer ikke Johnny Kjeverud nevneverdig:

–    En gang må man satse. Dette er en drøm jeg har hatt i lengre tid, og det er nå jeg har mulighet til å realisere den. Dessuten medførte min forrige jobb mange reisedøgn, og jeg har behov for å bruke mer tid med familie og venner i Hamar. Når det gjelder tidspunktet for å starte ny bedrift ser jeg at det kunne vært bedre, men nordmenn reiser fortsatt mye, sier Kjeverud.

Han sier videre at mens vi før dro på flere turer i løpet av året, vil vi nå ofte spare mer til en stor ferie med enda høyere krav til standard.

–    Jeg tror kundene vil sette større krav til hotellene i tiden som kommer. Vi skal kun tilby hotellene vi mener er aller best, samtidig som det er viktig for oss at alle skal ha muligheten til å kunne dra på en slik ferie. Vi vil personlig forhandle frem avtaler med hvert eneste hotell vi tilbyr, og håper at vi innen sommeren skal globalt sett ha knyttet til oss 300 til 400 hoteller. Vi skal ha god kunnskap om alle hotellene, og de fleste skal vi personlig ha besøkt, enten i tiden som kommer eller tidligere.

 

Hjelp fra samboeren

For helt alene er ikke Johnny Kjeverud om prosjektet; også hans samboer Nina Martinsen er en av gründerne.

–    I starten er det først og fremst jeg som skal drive selskapet, men håper selvsagt på at trafikken øker etter hvert så vi kan drive det sammen på fulltid. Vi kommer nok ikke til å være i drift for alvor før etter nyttår, og satser da på å bygge opp driften stein på stein. Og som jeg har sett mange eksempler på ellers i bransjen er det vanskelig å bli god på alt. Derfor er vårt utvalg så spesifikt, og vi satser på å bli ledende på dette segmentet.

 

I tillegg vil StorbySpa tilby cruise – men kun hvis det også er spatilbud om bord.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *