Negativt driftsresultat for Finnair

By on November 3, 2008 0 10 Views

For samme periode i fjor var driftsresultatet positivt; 59,9 millioner euro. Selskapets prognoser viser at man forventer tap også i fjerde kvartal. Omsetningen steg med 2,7 prosent.

– Det som vanligvis er det beste kvartalet er langt fra å nå forventningene. Hovedårsakene er rekordhøye drivstoffpriser og en gjennomsnittlig lavere billettpris på grunn av den økonomiske nedturen, sier konserndirektør og styreleder, Jukka Heinonen i en pressemelding. Han fortsetter: – Mulighetene for lønnsom forretningsvirksomhet blir stadig mindre. I denne situasjonen har vi prøvd å redusere kostnadene ved rasjonalisere virksomheten og å kutte i kapasitet. Det vil også slå ut i personalkostnader, sier konsernsjefen. Han advarer mot at det neste året vil bli svært utfordrene, men de vil fortsette sine rasjonaliseringstiltak og investeringer. Neste år kjøper selskapet fem nye fly for å være godt rustet når den økonomiske nedturen igjen snur til opptur, skriver E24.no

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *