– Prisen må opp 10 prosent

By on October 28, 2008 0 15 Views

Utsagnet kommer fra John Dueholm, visekonsernsjef i SAS. .

Flyselskapene har slitt med lav inntjening som en følge av de høye drivstoffspriser, og SAS mener det lave inntjeningen skyldes for mange aktører i bransjen, og at det vil komme flere sammenslåinger som følge av lavkonjunkturen.

Ifølge luftfartsorganisasjonen IATA vil flyselskapene tape til sammen 30 milliarder kroner. Organisasjonens beregninger viser også at bransjen nesten ikke har tjent en eneste krone i år, skriver E24.no

Foruten påvirkningene som følge av finanskrisen, bekymrer  SAS seg over den varslede luftfartsavgiftsøkningen på 6,3 prosent i neste års statsbudsjett. – Vi opplever dette som usedvanlig dramatisk. Det er som å skyte en giftpil, en fullstendig mangel på forståelse fra myndighetene for den situasjonen bransjen er i, sier Ola Strand, sjefen i SAS Norge, til Dagens Næringsliv.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *