Berg-Hansen stoppet salget av Sterling billetter

By on October 23, 2008 0 5 Views

– De som vil bestille Sterling-billetter blir imidlertid anbefalt å finne andre selskap hvis det er mulig. Men vi har stoppet salget av gruppereiser på over 10 personer, disse vil ikke lenger bli booket hos Sterling. Vi vil ikke påta oss ansvaret for å sikre store grupper nye billetter dersom det skulle oppstå krøll med en Sterling-reise. Disse billettene må vi i så fall betale selv i tillegg til at det vil påføre våre kunder store ubehageligheter, administrerende direktør i Berg-Hansen Reisebureau, Per Arne Villadsen, til Aftenposten. Han fortsetter: – Det er knyttet så mye usikkerhet rundt selskapets økonomi at vi anbefaler våre kunder å finne andre selskaper der det er mulig. Han synes hele situasjonen rundt Sterling er svært uavklart, og synes ikke de islandske eierne er åpne nok rundt den økonomiske situasjonen i selskapet.

– Nå tror jeg ikke selskapet er i noen umiddelbar fare for å gå konkurs. Men informasjon vi får tilsier at Sterling tar fly ut av trafikk. Vi skjønner at flyselskapene er i vanskeligheter på bakgrunn av finanskrisen og at de mister deler av markedet sitt. Derfor føler vi et ekstra ansvar for våre kunder, at vi lar dem bestille billetter der vi føler det er tryggest, sier Villadsen til avisen.

Også VIA Travel er usikre i forhold til Sterlings situasjon, og også de anbefaler sine kunder å finne andre selskap hvis det er mulig. – Vi har gitt beskjed til selskapet at vi krever en jevnlig oppdatering på den økonomiske situasjonen. Foreløpig har informasjonen vi har fått ikke ført til at vi har funnet det riktig å stanse salget, men det kan skje på kort varsel. Finner vi ut at det ikke er forsvarlig lenger å selge Sterlings billetter, stenger vi for muligheten straks, sier konsernsjef Egil Riisnes til Aftenposten.

Kommersiell direktør i Sterling, Micahel T. Hansen påpeker imidlertid at driften nå er sunn og at det ikke er noen fare forbundet med å bestille biletter hos Sterling, selv om selskapet har slitt med store underskudd.

– Vi har daglig kontakt med begge disse byråkjedene, og vi kan si at Sterling ikke har noen finansielle problemer. Ingen kan spå inn i fremtiden hvordan situasjonen vil utvikle seg videre, men vi har redusert våre kostnader og øker inntektene. Vi var det første av luftfartsselskapene i Skandinavia som så problemene komme og fikk kuttet i driften i tide, sier Hansen til Aftenposten.

Kilde: Aftenposten

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *