Småbarnsfamilier strammer inn

By on October 20, 2008 0 5 Views

Voksne par, som er charterbransjens største kundegruppe, svarer at de ikke vil innskrenke sin reisevirksomhet. Resultatene kom frem i en stor nordisk undersøkelse gjennomført av Kairos Future for Star Tour.

 

Det er familier med barn større enn 15 år og mindre enn syv, som i følge Kairos Future kutter mest i feriebudsjettet. Mens familier med barn mellom syv og 15 år, par uten barn og folk i alderen 55-64 sier de ikke vi endre sine ferievaner. Uansett om det var weekendreiser eller ferier med over en ukes varighet. Svarene ble avgitt på grunnlag av om de fikk 8500 kroner mindre å rutte med det kommende året.


– Finanskrisen vil ramme de fleste – også reiselivsbransjen. Markedet kommer til å bli tøffere, og at det blir kamp om barnefamiliene er det ingen tvil om. Vi vil gjøre justeringer og tilpasse våre produkter ytterligere mot denne kundegruppen, sier Jørn Kristiansen, daglig leder i Star Tour i en pressemelding.

Kristiansen spår at land som Tyrkia og Bulgaria vil få en økt tilstrømning av barnefamilier. Prisnivået her er langt lavere enn resten av Europa samtidig som kvaliteten på bosted og service jevnt over er god. Han tror også at nisjeprodukter som er spesielt tilpasset denne målgruppen vil leve godt.

– Vi skal gjøre vårt ytterste for å tilby barnefamilien et meget godt produkt til bra priser i disse turbulente tider, avslutter Kristiansen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *